fbpx

4 Personeel TIPPS voor effectiever werken

We zien het al veel voorbij komen; vacatures voor horecapersoneel. Een groot deel van het voormalig horecapersoneel heeft in de afgelopen tijd een andere baan gevonden.

Dat betekent dat de horeca tegen tekorten aan personeel loopt tegen de tijd dat de deuren heropend worden.

Het vinden van kwalitatief personeel was voor de pandemie voor veel horecazaken al een uitdaging op zich. In 2019 gaf 35% van de horecazaken aan moeite te hebben met het vinden van goed personeel. Dit is dus alleen maar toegenomen.

Het meervoudig sluiten van de horeca heeft ervoor gezorgd dat 90.000 medewerkers uit de horeca opzoek zijn gegaan naar nieuwe werkgelegenheden.

Er worden nu online al ontzettend veel vacatures geplaatst om personeelstekort tegen te gaan. Dat jouw horecazaak wellicht een mankracht tekort komt is dus een feit, maar hoe zorg je ervoor dat je wel de effectiviteit van jouw zaak behoudt?

1. Digital hospitality
We benoemden het al in het Millennial trendrapport 2021, maar digital hospitality wordt een trend in 2021. Digitale bestelsystemen en automatische handsantizers zijn erg handig voor jouw horecazaak.

Bekijk de mogelijkheden van betalen via QR-codes. Hierdoor kan je de doorstroom op jouw terras bevorderen. Lang wachten op de rekening is een van de horeca ergenissen van jouw gasten.

2. Reserveringssystemen
Ook reserveringssystemen zijn ontzettend handig. Het handmatig inplannen van reserveringen kan veel tijd kosten. Als je minder personeel dan voorheen hebt kan dit slecht uitkomen. Maak daarom gebruik van digitale reserveringssystemen.

Door gebruik te maken van online bestel- en betaalmogelijkheden heeft jouw personeel meer tijd om de gasten van de nodige service te voorzien.

Het personeel is en blijft het visitekaartje van jouw horecazaak. Ook al bestellen de gasten online, dat drankje moet wel gebracht worden.

3. Motivatie- en opfriscursus
Daarnaast kan je een Motivatie- en opfriscursus organiseren voor je huidig personeel. Zo motiveer je jouw team en dit komt de teambuilding ten goede.

Benader je leveranciers en vraag of zij misschien hieraan bij willen dragen. Via deze leveranciers leer jij het personeel de gerechten van jouw leveranciers het beste te maken.

4. Belonen
Blijf je vaste krachten waarderen en beloon hen goed. Een teamuitje, goede arbeidsomstandigheden en een mooi salaris draagt allemaal bij aan de tevredenheid van het personeel.

Kwaliteit boven kwantiteit zullen we maar zeggen!

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

https://social.tippr.nl/4-personeel-tipps-voor-effectiever-werken

Laatste artikelen

Een verrassende Maaza Colada!

Maaza Laat de zomerse vibes in jouw zaak stralen met de verrukkelijke Mango Colada, gemaakt met de heerlijke Maaza Mango. Maaza gebruikt enkel de allerbeste...

De Rijping van Oude Kaas in de Horeca

Kaasrijping, of affinage, is een essentieel proces waarbij kaas onder specifieke condities rijpt om zijn smaak, textuur en aroma te ontwikkelen. Dit proces varieert...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg