fbpx

Geen bananenbrood maar BIERbrood

Brood bakken is tegenwoordig helemaal in de mode, vooral bananenbrood. Maar wij hebben een nog leukere broodvariant gevonden die perfect past bij een kop koffie of een biertje: bierbrood! Dit eenvoudige recept maakt van je brood een unieke traktatie.

Ingrediënten voor Bierbrood

  • 330 ml bier (oftewel 1 flesje)
  • 350 gr bloem
  • 25 gr kristalsuiker
  • 25 gr gesmolten boter
  • 6 gr zout
  • 1 eetlepel bakpoeder

Bereidingswijze

  1. Voorverwarmen: Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Meng de Ingrediënten: Meng in een grote kom de bloem, kristalsuiker, zout en bakpoeder. Voeg de gesmolten boter en het bier toe en roer tot je een gelijkmatig mengsel hebt.
  3. Bakken: Giet het deeg in een ingevette broodvorm en bak het in de voorverwarmde oven gedurende 34 tot 45 minuten, of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt.
  4. Serveren: Laat het bierbrood afkoelen voordat je het uit de vorm haalt en snijdt.

Bierbrood biedt een unieke twist aan het traditionele brood en is ideaal om te serveren bij zowel koffie als bier. Het heeft een rijke, volle smaak die perfect past bij verschillende dranken en gerechten.

Tekst inspiratie: Culy.nl

https://social.tippr.nl/geen-bananenbrood-maar-bierbrood

Laatste artikelen

TOPPR van Augustus: Simon Daniël – Mr. Finch

TOPPR van de maand augustus, Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.

Top 10 Horeca Grappen

Horeca-grappen zijn meer dan alleen een manier om te lachen; ze spelen een belangrijke rol in het versterken van de teamdynamiek, het verlichten van...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg