Helen Moonen zet zich met hart en ziel in bij Arnold’s Choice in Den Bosch. Of ze nu kookt, een bezorgplanning maakt of eten rondbrengt, ze weet altijd de rust te bewaren. Helen is een waardevolle en onmisbare kracht in haar team. Om die reden is zij deze maand gekozen tot TOPPR van de maand juli.
TOPPR van de maand: Helen Moonen
- Waar haalt Helen haar energie vandaan en hoe motiveert ze haar collega’s?
- Waar komt haar passie voor dit werk vandaan?
- Wat voor tip heeft Helen voor mensen die in de horeca werken?
Helen moonen dé
TOPPR van juli
Waar haalt Helen haar energie vandaan en hoe motiveert ze haar collega’s?
Werken bij Arnold’s Choice vraagt om een flexibele instelling en dat is precies waar Helen energie van krijgt. De ene dag staat ze meer in de keuken, de andere zit ze veel op de fiets om bestellingen te bezorgen.
Geen dag is hetzelfde. Juist die onvoorspelbaarheid en afwisseling maken voor haar het werk leuk. Zelfs wanneer er een hoop bestellingen tegelijk binnenkomen weet ze de rust te bewaren. “Het kan niet allemaal tegelijk, dus begin ik gewoon bij het begin en focus mij daar op”, vertelt Helen.
Wanneer ze merkt dat een collega last heeft van de werkdruk, dan laat zij zien hoe ze het werk stap voor stap uitvoert. Helen geniet van verschillende dingen in de horeca. Bijvoorbeeld een spitsuur op werk waar ze zich samen met haar team soepel doorheen slaat.
Of een klant die een bestelling aanneemt en zegt hoe lekker het eten ruikt. De wind door haar haren als ze op de fiets een bezorging doet. En het meedenken over nieuwe recepten voor hamburgers, die eigenaar Arnold Berg in de keuken creëert.
Waar komt haar passie voor dit werk vandaan?
Als kind vond Helen het al leuk om samen met haar vader in de keuken iets lekkers te koken. Ze vergaapte zich aan alle specerijen die ze in de keukenlaadjes vond. Na het eten daagde ze zichzelf uit om zoveel mogelijk borden tegelijk naar de keuken te dragen.
Werken in de horeca was een logische stap. Toen ze als bijbaan ging afwassen in een restaurant vond ze het geweldig dat ze soms andere taken kreeg, zoals serveren en drankjes maken. Ook het sociale aspect gaf haar energie.
Het belang van energie ontdekte ze toen ze op haar zestiende een burn-out kreeg. Een zware periode in haar leven, maar ze leerde zichzelf wel nog beter kennen.
Wat voor tip heeft Helen voor mensen die in de horeca werken?
“Bewaak je grenzen, want alleen op die manier hou je het werk in de horeca vol”, tipt Helen. “Een werkgever heeft niets aan een medewerker die zichzelf over de kop werkt en in een burn-out belandt. Je kunt beter op tijd rust nemen, dan dat je helemaal niets meer kunt.”
Door haar burn-out weet Helen goed waar haar grenzen liggen en hoe ze die kan bewaken. Helen voelt andere mensen ook goed aan. Heeft een collega het moeilijk dan is zij een luisterend oor. Is iemand druk dan geeft ze diegene bewust de ruimte.
En wanneer ze tijd heeft, maakt ze graag een praatje met de klanten. “Met de vaste klanten bouw je toch een beetje een band op.”
“Bewaak je grenzen, want alleen op die manier hou je het werk in de horeca vol”
Helen Moonen
Bij TIPPR zien we hoe hard mensen in de horeca werken, dat waarderen we enorm. Daarom willen we deze zomer horecamedewerkers in de watten leggen als gast bij Club Cabo. Met een kortingsactie en een VIP behandeling kun je heerlijk achterover leunen en genieten van de vibe die je normaalgesproken zelf creëert.
Klik hier voor meer informatie als je een Horeca VIP behandeling wil?
Als TIPPR willen we Helen feliciteren dat zij de TOPPR van juli is. Er zullen er in 2023 nog 5 volgen voordat we op de Horecava 2024 de TOPPR van het jaar bekendmaken. Wil je meer lezen over het TOPPR initiatief, klik hier
TIPPR vindt het belangrijk om hardwerkende horecamedewerkers in het zonnetje te zetten en onze waardering uit te spreken naar deze TOPPR’s.
Daarom wordt er elke maand één horeca-toppr gekozen die een podium krijgt.
Ook een TOPPR nomineren?
Missie
Meer waardering voor horecamedewerkers creëren door ze een podium te geven en op deze manier de horeca onder de aandacht te brengen.
Visie
Door het personeelstekort is het noodzakelijk om de bestaande medewerkers extra te waarderen. Door horecamedewerker in de spotlight ze zetten, creëren we bewustwording en waardering voor de horeca.
Doelstelling
Elke maand één TOPPR kiezen die in het zonnetje wordt gezet, om zo meer aanzien te creëren voor horecamedewerkers.
Wat houdt een horeca-toppr in?
Elke maand kiezen wij een horecamedewerker uit die we een podium geven via de socials van TIPPR en de partners die dit initiatief ondersteunen.
Waarom wil je horeca-toppr zijn?
Als TOPPR van de maand zal je in het zonnetje worden gezet. We zullen je via social media extra onder de aandacht brengen en ook jouw werkplek een extra podium geven.
Daarnaast ontvang je een TOPPR-pakket om er een feestje van te maken. Elke maand is het weer een andere prijs en aan het eind van het jaar zal de TOPPR van het jaar gekozen worden. Deze TOPPR gaat als gast de horeca zelf beleven als echte winnaar!
Wanneer ben je een horeca-toppr?
Een horeca-toppr is een horecamedewerker die zich onderscheidend heeft opgesteld en een bijzondere bijdrage heeft geleverd.
Hoe wordt een horeca-toppr uitgekozen?
Elke maand kun jij je horeca-toppr insturen via www.tippr.nl/toppr. Horecamedewerkers kunnen door hun collega’s, leidinggevende of gasten opgegeven worden als zij iets extra’s hebben gedaan.
Deze medewerker verdient extra waardering als deze bijvoorbeeld een werkdienst heeft overgenomen, een extra dag heeft gewerkt, een menu heeft bedacht of bijvoorbeeld iets extra’s voor een gast heeft gedaan.
Ben jij de horeca-toppr van 2023?
Op de laatste dag van iedere maand zal de horeca-toppr van de maand worden bekendgemaakt. Aan het eind van het jaar worden alle TOPPR’s nogmaals benoemd en wordt er door de horeca gestemd wie de horeca-toppr van het jaar is.
Waarom doen we dit?
Horecamedewerkers vinden is erg lastig. Steeds minder mensen willen in de horeca werken of werken een kortere tijd. Door horecamedewerkers in het zonnetje te zetten, voelen ze zich extra gewaardeerd, waardoor ze hun werk nog leuker gaan vinden. Ze zullen langer blijven werken en eventueel nieuwe medewerkers werven.
Heb jij een collega of horecamedewerker die je in het zonnetje zou willen zetten? Stuur hieronder je gegevens en verhaal in. Waarom is hij/zij volgens jou de horeca-toppr van de maand? Misschien staat jouw collega of horecamedewerker straks wel op het podium.
Spreek jouw waardering uit voor jouw horeca-toppr en laat zien dat ze het niet voor niets doen!
TOPPR partners
Tekst credits: Esther Derks
Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR'n.
Nu je hier toch bent ...
Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?
Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier
Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!