fbpx

HOW TO: Açai bowl

Ontbijt blijft vaak toch nog een beetje achter bij ontbijt- en lunchzaken. Het croissantje met jam of toast met avocado (wat super lekker is wel) blijven toch wel de spectaculairste gerechten op de kaart. Maar waarom zouden we van het ontbijt geen kleurig, vrolijk feestje maken? De acai bowl uit het recept hieronder zal zeker voor een feestje gaan zorgen:

Wat hebben we nodig?
Ingrediënten voor 2 bowls
– 1 bevroren banaan in stukjes
– 100 ml kokoswater
– 50 gr bevroren blauwe bessen
– 1 el Açai poeder (of 1 zakje Açai pulp)
– Handje ijsklontjes
– 2 el muesli
– 2 el geraspte kokos
– 6 aardbeien
– Handje blauwe bessen

Hoe maken we dit?
1. Doe de bevroren banaan samen met de bevroren blauwe bessen, een handje ijsklontjes, het kokoswater en het Açai poeder (of de gepureerde Açai pulp) in je blender.
2. Blend dit tot een gladde massa. Zorg er wel voor dat je blender ijsklontjes en bevroren fruit aan kan. Gebruik anders vers fruit.
3. In principe heb je nu een Açai smoothie. Maar ik ga er een smoothiebowl van maken. Giet de smoothie in 2 kommen, of maak 1 grote.
4. Garneer de Açai bowl met de muesli, geraspte kokos en wat aardbeien en verse blauwe bessen.
5. Serveer de Açai bowl meteen.

Foto en recept: Uit Paulines Keuken

https://social.tippr.nl/how-to-acai-bowl

Laatste artikelen

TOPPR van mei: Robin Lindhout – Eventmanager bij Sunset Beachbar, Alphen aan den Rijn

Robin Lindhout is eventmanager bij Sunset Beachbar in Alphen aan den Rijn en is horeca TOPPR van de maand mei. Ze draait haar hand nergens voor...

Horeca-DRUK Forecast Report 2025: Strategieën voor Marge, Personeels- en Gasten-DRUK

In de dynamische horeca Nederland 2025 staat de sector onder grote druk door stijgende kosten, personeelstekorten en veranderende gastverwachtingen. Dit horeca trendrapport biedt waardevolle inzichten voor ondernemers die...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg