fbpx

HOW TO: Gebakken reefilet met bramen-rozemarijnjus *

In bijna alle restaurants zie je vaak dezelfde wildgerechten op de kaart staan. De welbekende hertenbiefstukken tot gekonfijte eendenbouten. Helaas blijft de ree soms nog een beetje achter. Vandaar dat wij nu een heerlijk recept van ree met jullie delen!

Wat heb je nodig?
(4 personen)
– 750 g aardperen
– 750 g kruimige aardappelen
– 2 takjes rozemarijn
– 2 tenen knoflook
– 60 g boter
– 400 g reefilet (op kamertemperatuur, van de meesterslager*)
– 125 g bramen (verse)
– 3 el bramenjam
– 100 ml kraanwater

Hoe maak je dit?
1. Schil de aardperen met een dunschiller en snijd in gelijke stukken. Schil ook de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardperen en aardappelen in ruim water met zout in 25 min. gaar.
2. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een hapjespan en laat goed heet worden. Snijd de reefilets in gelijke stukken (reken hierbij 100 gram per persoon) en breng op smaak met peper en zout. Bak ze in 5 min. op middelhoog vuur rosé. Keer halverwege. Leg het dunnere stuk iets later in de pan. Neem de filets uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat 20 min. rusten. Voeg de rozemarijn, knoflook en de boter toe aan het achtergebleven bakvet en bak 2 min. op laag vuur. Voeg de bramen, bramenjam en het water toe en kook 15 min. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
3. Stamp de aardappelen en aardperen met een pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Snijd de reefilet in plakken en serveer met de puree en jus.

Recept en foto: Allerhande

https://social.tippr.nl/how-to-gebakken-reefilet-met-bramen-rozemarijnjus

Laatste artikelen

Een steuntje in de rug voor ondernemers

Buckaroo Horecaondernemers hebben met steeds hogere kosten te maken. In sommige gevallen zijn de kosten seizoensgebonden of verschillen ze per maand. Datzelfde kan gelden voor...

TOPPR van Augustus: Simon Daniël – Mr. Finch

TOPPR van de maand augustus, Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg