fbpx

Jenever woordenboek

Ach, die good old jenever slaat bijna nooit de plank mis. Maar wat is dat toch met al die benamingen die erbij komen kijken? Wij hebben een klein woordenboek voor jullie, dat het voor de beginnende jenever kenners / kenners in opleiding lekker makkelijk wordt.

1. Jonge jenever
De nieuwe mode in de naoorlogse 20e eeuw werd jonge jenever op basis van maximaal 15% (doch vaak erg weinig of geen) moutwijn, aangevuld met deze ‘nieuwe’ neutrale alcohol en distillaten- of maceraties van “botanicals”. met een minimaal alcoholpercentage van 35%.

2. Oude jenever
Oude jenever bevat een stevigere ruggengraat van (gebeide) moutwijn, verder verrijkt met neutrale alcohol en botanicals. ‘Oude’ staat voor de oude stijl van jenever maken, deze stamt uit begin 20e eeuw. Minimaal alcoholpercentage 35%.

3. Korenwijn is na moutwijnjenever het meest ambachtelijke jeneverdistillaat, met minimaal 51% moutwijn, neutrale graanalcohol, botanicals en een alcoholpercentage van minimaal 38%.

https://social.tippr.nl/jenever-woordenboek-2

Laatste artikelen

Pacha Ibiza verlaagt prijzen met 70% – prijsflexibiliteit

We hoeven je niet te vertellen dat marges onder druk staan. Inkoop, personeel, energie, alles is duurder. Tegelijkertijd letten gasten steeds meer op hun...

Drie soorten knoflook kort uitgelicht!

Knoflook is een vaste waarde in de keuken. Maar wist je dat het soort knoflook grote invloed heeft op smaak, intensiteit en toepassing? Net...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg