fbpx

TOPPR van december: Job Verhees – Het Horecalegioen, Hotel Pauw

Onze laatste TOPPR van het jaar is Job Verhees, kersverse bedrijfsleider van Streetfood Bar en Hotel Pauw in Nijmegen. Hij werd genomineerd door Staffable’s Commercieel Directeur Bob America: “Zijn verhaal is een mooi voorbeeld van de mogelijkheden en groeikansen die de horeca te bieden heeft.”

Ontdek met TIPPR.AI waarom Job een echte TOPPR is!
Download gratis de TIPPR-app



TOPPR van de maand december: Job Verhees

TOPPR van december: Job Verhees – Het Horecalegioen, Hotel Pauw
TOPPR van december: Job Verhees – Het Horecalegioen, Hotel Pauw

DECEMBER-TOPPR: JOB Verhees!

TOPPR logo 2024

Van harte, Job! Je bent naast onze december-TOPPR onlangs ook gepromoveerd?

“Jazeker! Sinds twee maanden ben ik bedrijfsleider van Pauw, een hotel en restaurant op de Grote Markt in het bruisende centrum van Nijmegen. Ik werk nu zo’n negen jaar in de horeca, in hetzelfde pand, dat inmiddels drie keer van eigenaar is gewisseld. Wij mochten steeds blijven.”

‘Ik ben een overall-manager, dus doe van alles wat’

“Hoewel ik nu de leiding heb, sta ik ook nog gewoon in de bediening en zorg deels voor het hotel en de keuken. Ik ben een overall-manager, dus doe van alles wat. Ook in deze rol ben ik enorm op m’n plek hier, dit is helemaal m’n ding.”

Wat maakt jou zoal goed in je vak?

“lk kan het overzicht goed bewaren, vooral in hectische situaties. Zelf ben ik altijd heel rustig en wil dat ook uitstralen naar mijn team, dat bestaat uit een mannetje of 40 – zodat ze nooit hoeven te stressen.”

Waar komt de passie voor dit werk vandaan?

“Op mijn 16e ben ik begonnen in de afwas. De bediening vond ik op die leeftijd nog te spannend, maar had al wel besloten de horeca in te willen. M’n zomervakantie moest betaald worden en zag vakkenvullen in een supermarkt minder zitten, dus werd het de spoelkeuken.”

“Ik kom ook wel echt uit een horeca-familie. Het lag daarom voor de hand om een opleiding in die richting te volgen, maar ik ben meer een doener – kan niet goed stilzitten en ben liever met mijn handen bezig.”

‘Stapsgewijs doorgegroeid naar bedrijfsleider’

“Daarom besloot ik in het laatste jaar te stoppen en het over een andere boeg te gooien. Toevallig kende ik iemand bij Pauw, ben daar vervolgens aan de slag gegaan en zo is het balletje gaan rollen.”

Welke vormen van verspilling proberen jullie tegen te gaan?

“Ten eerste scheiden wij afval. Ook het plastic. Veel zaken doen dit uit gemak niet, maar ik vind dat onverantwoord in deze tijd. We werken met etenswaren, lekkende producten… dat gaat mis in de binnenstad, bijvoorbeeld door de muizenoverlast op straat. Dat moeten we niet hebben.”

“Daarnaast zien we bij andere bedrijven van die kleine plastic badproducten. Uit eigen ervaring weet ik dat die verpakkingen niet altijd met het afval worden gescheiden. Wij doen dat anders; we gebruiken producten aan de muur die navulbaar zijn.”

‘Duurzame personeelsmaaltijden, want we gooien geen voedsel weg’

“En in de keuken worden onze personeelsmaaltijden bereid met producten die anders weggegooid zouden moeten worden. Dat vinden wij onnodig en zonde. Dan kun je het beter duurzaam verwerken en dat is precies wat we doen.”

‘Durf te durven en uit je comfortzone te stappen!’

Tot slot. Welke gouden tip heb jij voor horeca-collega’s?

“Durf te durven! Veel mensen vinden het bijvoorbeeld lastig om op gasten af te stappen. Volgens mij is het juist heel goed om meer te durven en om uit je comfortzone te stappen… dat helpt jou niet alleen in de groei binnen het bedrijf, maar het brengt je ook verder in je persoonlijke groei. Daar ben ik van overtuigd.”

TOPPR van december: Job Verhees – Het Horecalegioen, Hotel Pauw met de fles Piper, Hieperdepiper
TOPPR van december: Job Verhees – Het Horecalegioen, Hotel Pauw

TOPPR van december:

TOPPR van december: Job Verhees – Het Horecalegioen, Hotel Pauw met de TOPPR no waste trui

Bij TIPPR hebben we waardering voor de harde werkethiek van de horecamedewerkers, en daarom willen we hen graag in zonnetje zetten.

Wil je een horecamedewerker nomineren als TOPPR? Klik hier voor meer informatie hoe je een TOPPR kan aanmelden

Als TIPPR willen we Job feliciteren dat hij de TOPPR van december is. Hij is de laatste TOPPR van 2024 en zal meedingen naar de titel TOPPR van 2024 tijdens de Horecava 2025. Wil je meer lezen over het TOPPR initiatief, klik dan hier.

Horeca TOPPR's 2024
Horeca TOPPR’s 2024

TIPPR vindt het belangrijk om hardwerkende horecamedewerkers in het zonnetje te zetten en onze waardering uit te spreken naar deze TOPPR’s.

Daarom wordt er elke maand één horeca-toppr gekozen die het podium krijgt.

Pauw Hotel en Bar – Nijmegen

Staffable en de TOPPR: Samen Sterker in Horeca

Met het TOPPR initiatief zetten we horecamedewerkers in het zonnetje die het verschil maken. Medewerkers vormen immers het hart van elk succesvol horecabedrijf. Staffable sluit hier naadloos op aan als partner die ondernemers ondersteunt met slimme HR- en payrolloplossingen.

Een logische samenwerking
Met de TOPPR van de maand zetten we medewerkers in de spotlight en benadrukken hun waarde, terwijl Staffable ondernemers helpt om sterke en flexibele teams te creëren. Samen bieden we een krachtige combinatie van waardering en ondersteuning, die de horeca van binnenuit versterkt.

Samen zorgen de TOPPR en Staffable ervoor dat ondernemers én medewerkers floreren in een toekomstbestendige horeca.

Logo van Staffable payroll

Ook een TOPPR nomineren?

Welke horeca TOPPR wil jij in het zonnetje zetten?

TOPPR Visie

Vanwege het personeelstekort is het van essentieel belang om extra waardering te tonen voor ons personeel. Het horecavak wordt zelfs onderschat; soms wordt het gezien als een bijbaan. Het is belangrijk om te benadrukken dat het horecavak verre van verspilling is, omdat het de communicatieve vaardigheden van medewerkers aanzienlijk verbetert. 

Door bewustwording te vergroten, zal de waardering voor de horeca toenemen, wat begrip en respect voor het vak bevordert. Het aanbieden van een TOPPR platform voor de horeca zal bijdragen aan deze waardering en kan mogelijk de tevredenheid van medewerkers verbeteren.

Missie

De horecabranche kampt met personeelstekorten en wordt vaak onderschat. Horecawerk is meer dan een baan; het is een waardevolle, communicatieve ervaring die gelijkstaat aan topsport. Horecapersoneel verdient daarom grotere waardering en erkenning. Door het uitlichten van de prestaties van horeca TOPPR's wordt het bewustzijn over dit mooie beroep verhoogd en komt de horeca positief in de spotlight.

Doelstelling

Ons doel voor 2024 is het maandelijks eren van een horecamedewerker door deze de 'TOPPR van de Maand' titel te geven, om erkenning voor de branche te verhogen. We streven ernaar om in dit topsportjaar meer dan 100 horecaprofessionals te belichten met de 'no waste' TOPPR-trui. We zullen dit doel realiseren in samenwerking met vijf strategische partners, om ons bereik te maximaliseren en de horeca op een breder vlak te promoten.

Wat houdt een horeca-toppr in? 

Elke maand kiezen wij een horecamedewerker uit die we een podium geven via de socials van TIPPR en de partners die dit initiatief ondersteunen. 

Waarom wil je horeca-toppr zijn? 

Als TOPPR van de maand zal je in het zonnetje worden gezet. We zullen je via social media extra onder de aandacht brengen en ook jouw werkplek een extra podium geven. 

Daarnaast ontvang je een TOPPR-pakket om er een feestje van te maken. Elke maand is het weer een andere prijs en aan het eind van het jaar zal de TOPPR van het jaar gekozen worden. Deze TOPPR gaat als gast de horeca zelf beleven als echte winnaar!

Wanneer ben je een horeca-toppr?

Een horeca-toppr is een horecamedewerker die zich onderscheidend heeft opgesteld en een bijzondere bijdrage heeft geleverd. 

Hoe wordt een horeca-toppr uitgekozen? 

Elke maand kun jij je horeca-toppr insturen via www.tippr.nl/toppr. Horecamedewerkers kunnen door hun collega’s, leidinggevende of gasten opgegeven worden als zij iets extra’s hebben gedaan.

Deze medewerker verdient extra waardering als deze bijvoorbeeld een werkdienst heeft overgenomen, een extra dag heeft gewerkt, een menu heeft bedacht of bijvoorbeeld iets extra’s voor een gast heeft gedaan. 

Ben jij de horeca-toppr van 2023?

Op de laatste dag van iedere maand zal de horeca-toppr van de maand worden bekendgemaakt. Aan het eind van het jaar worden alle TOPPR’s nogmaals benoemd en wordt er door de horeca gestemd wie de horeca-toppr van het jaar is. 

Waarom doen we dit? 

Horecamedewerkers vinden is erg lastig. Steeds minder mensen willen in de horeca werken of werken een kortere tijd. Door horecamedewerkers in het zonnetje te zetten, voelen ze zich extra gewaardeerd, waardoor ze hun werk nog leuker gaan vinden. Ze zullen langer blijven werken en eventueel nieuwe medewerkers werven. 

Heb jij een collega of horecamedewerker die je in het zonnetje zou willen zetten? Stuur hieronder je gegevens en verhaal in. Waarom is hij/zij volgens jou de horeca-toppr van de maand? Misschien staat jouw collega of horecamedewerker straks wel op het podium. 

Spreek jouw waardering uit voor jouw horeca-toppr en laat zien dat ze het niet voor niets doen!

TOPPR partners

TOPPR 2024 PARTNERS, TIPPR, HORECAVA, BIDFOOD, CHEFFIX, APPRENDO, PIPER HEIDSIEK STAFFABLE

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR'n.

Nu je hier toch bent ...

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Tekst credits: Kilicaslan Hulya

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

Download de TIPPR-app

Laatste artikelen

Stemmen op de TOPPR van 2024

Stemmen kan hier!Kom naar Horecava van 13 tot 16 januari en help ons de horeca TOPPR in de schijnwerpers te zetten, terwijl je jezelf...

Horecava 2025

TOPPR-plein Het jaar 2025 begint met de aftrap van de grootste horecabeurs van Nederland, namelijk de Horecava 2025. Met TIPPR gratis naar de Horecava, klik...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg