De TOPPR van deze maand, Hemand Ramlal, is al sinds 1997 met veel plezier werkzaam als portier bij het luxe en legendarische 5-sterren Hotel Des Indes aan het Lange Voorhout in Den Haag. Volkomen terecht is hij de TOPPR van september, volgens zijn HR-collega Chivato Manuputty: “Absoluut een welverdiende erkenning voor zijn jarenlange inzet, toewijding, loyaliteit, kennis en passie voor gastvrijheid.”
Lid worden van de TIPPR-club
Download de Gratis TIPPR-app met de AI optie
TOPPR van de September: Hemand Ramlal
- Wat zijn uw kwaliteiten als portier?
- Waar komt de passie voor dit werk vandaan?
- Hoe gaan jullie om met No Waste?
- Welke tip heeft u voor mensen die in de horeca werken?
SEPTEMBER-TOPPR: HEMAND!
“Het is een enorm veelzijdige baan, en álles is er leuk aan!”
Chivato: “Hemand speelt een onmisbare rol binnen het team en is een voorbeeld voor ons allen.” Toppr Hemand reageert bescheiden dat hij het de gasten ‘gewoon’ graag naar de zin maakt en iedere dag met trots naar z’n werk gaat om te doen wat een portier doet.
En dat is niet alleen de hotelgasten van harte verwelkomen, maar “ze ook naar de receptie begeleiden, hun auto parkeren, algemene vragen beantwoorden en ze de to-do’s in de stad en omgeving uitleggen, eventuele tickets daarvoor regelen indien nodig, de looproute ernaartoe op de kaart zetten…
Als portier willen we niets minder dan onze gasten zo goed mogelijk op weg helpen en dat ze zich thuis voelen tijdens hun verblijf. Het is een enorm veelzijdige baan, en álles is er leuk aan!”, aldus de enthousiaste Hemand.
Vredelievend en hulpvaardig
Dat moet ook wel, anders was Hemand niet al bijna drie decennia werkzaam bij het indrukwekkend mooie, historische hotel – waar sinds 1881 vele wereldberoemde bezoekers verblijven (categorie Winston Churchill, Michael Jackson, Prince, ballerina Anna Pavlova en de Dalai Lama).
Terug naar die andere inmiddels iconische figuur, Hemand, die onder meer ook de Rolling Stones mocht verwelkomen. Waar zijn passie voor het werk vandaan komt? “Door mijn karakter. Ik ben van nature een vredelievend persoon en help onze hotelgasten graag. Dat zit allemaal in mezelf, in m’n aard, en dat is precies waar deze mooie baan om draait.”
“We willen zoveel mogelijk verspilling voorkomen”
Heel andere vraag, maar hoe gaan jullie om met verspilling?
“Dat proberen we zoveel mogelijk te voorkomen. Om een voorbeeld te geven: bij het kopieerapparaat drukken we af op de blanco achterkant van eerdere prints. We pakken die andere zijde en printen gewoon daarop af, dat kan prima.
Daarnaast proberen we al ons afval gescheiden te houden. Papier apart, plastic apart, dat soort dingen doen we waar het kan. En in de housekeeping zijn ze ook volop bezig met duurzaamheid.” Dan gaat het bijvoorbeeld om ethisch geproduceerde en recyclebare materialen, en bewust omgaan met de CO2-uitstoot.
“Des Indes is een heel bijzonder hotel, dat wordt gerund door een heel hecht team”
Welke tip heeft u voor horeca-collega’s?
“Werk met plezier en positiviteit, waardoor je als vanzelf gemotiveerd bent om gasten goed te helpen en zij blij en tevreden zijn. Iedereen komt met een bepaalde verwachting bij ons en daar willen we altijd meer dan 100 procent aan voldoen.” En dan komen gasten vanzelf weer terug? “Zeker, absoluut. Ze delen hun ervaringen met familie, vrienden, collega’s…
Zo krijgen we meer en meer gasten. Des Indes is een bijzonder hotel met een unieke historie, dat wordt gerund door een enorm hecht team. We hebben 92 kamers en doen het echt sámen. We zijn een soort grote familie, helpen elkaar waar nodig, doen dat graag én met alle liefde.”
Bij TIPPR hebben we waardering voor de harde werkethiek van de horecamedewerkers, en daarom willen we hen graag in zonnetje zetten.
Wil je een horecamedewerker nomineren als TOPPR? Klik hier voor meer informatie hoe je een TOPPR kan aanmelden
Als TIPPR willen we Hemand feliciteren dat zij de TOPPR van september is. Hij is de negende TOPPR van 2024 en zal meedingen naar de titel TOPPR van 2024 tijdens de Horecava 2025. Wil je meer lezen over het TOPPR initiatief, klik dan hier.
TIPPR vindt het belangrijk om hardwerkende horecamedewerkers in het zonnetje te zetten en onze waardering uit te spreken naar deze TOPPR’s.
Daarom wordt er elke maand één horeca-toppr gekozen die het podium krijgt.
Hotel Des Indes – Den Haag
TOPPR i.s.m. Week van de Horeca
TIPPR en het TOPPR-initiatief bundelen hun krachten tijdens de Week van de Horeca om de prachtige horecabranche te vieren.
Samen hebben we twee uitzonderlijke TOPPR ‘s geselecteerd, die in september en oktober in het zonnetje wordt gezet. De horeca is een dynamische en veelzijdige sector voor jong, oud, studenten én vakspecialisten.
Tijdens de Week van de Horeca, die plaatsvond van 23 tot en met 28 september, zijn nieuwe medewerkers verwelkomd en hebben de huidige horecamedewerkers de waardering gekregen die ze verdienen. Met speciale aandacht zetten we de geselecteerde TOPPR ‘s in het zonnetje, die door hun inzet en passie een inspirerende voorbeeldrol vervulden. Het was een week vol enthousiasme en erkenning voor iedereen die de horecasector zo bijzonder maakt.
Ook een TOPPR nomineren?
TOPPR Visie
Vanwege het personeelstekort is het van essentieel belang om extra waardering te tonen voor ons personeel. Het horecavak wordt zelfs onderschat; soms wordt het gezien als een bijbaan. Het is belangrijk om te benadrukken dat het horecavak verre van verspilling is, omdat het de communicatieve vaardigheden van medewerkers aanzienlijk verbetert.
Door bewustwording te vergroten, zal de waardering voor de horeca toenemen, wat begrip en respect voor het vak bevordert. Het aanbieden van een TOPPR platform voor de horeca zal bijdragen aan deze waardering en kan mogelijk de tevredenheid van medewerkers verbeteren.
Missie
De horecabranche kampt met personeelstekorten en wordt vaak onderschat. Horecawerk is meer dan een baan; het is een waardevolle, communicatieve ervaring die gelijkstaat aan topsport. Horecapersoneel verdient daarom grotere waardering en erkenning. Door het uitlichten van de prestaties van horeca TOPPR's wordt het bewustzijn over dit mooie beroep verhoogd en komt de horeca positief in de spotlight.
Doelstelling
Ons doel voor 2024 is het maandelijks eren van een horecamedewerker door deze de 'TOPPR van de Maand' titel te geven, om erkenning voor de branche te verhogen. We streven ernaar om in dit topsportjaar meer dan 100 horecaprofessionals te belichten met de 'no waste' TOPPR-trui. We zullen dit doel realiseren in samenwerking met vijf strategische partners, om ons bereik te maximaliseren en de horeca op een breder vlak te promoten.
Wat houdt een horeca-toppr in?
Elke maand kiezen wij een horecamedewerker uit die we een podium geven via de socials van TIPPR en de partners die dit initiatief ondersteunen.
Waarom wil je horeca-toppr zijn?
Als TOPPR van de maand zal je in het zonnetje worden gezet. We zullen je via social media extra onder de aandacht brengen en ook jouw werkplek een extra podium geven.
Daarnaast ontvang je een TOPPR-pakket om er een feestje van te maken. Elke maand is het weer een andere prijs en aan het eind van het jaar zal de TOPPR van het jaar gekozen worden. Deze TOPPR gaat als gast de horeca zelf beleven als echte winnaar!
Wanneer ben je een horeca-toppr?
Een horeca-toppr is een horecamedewerker die zich onderscheidend heeft opgesteld en een bijzondere bijdrage heeft geleverd.
Hoe wordt een horeca-toppr uitgekozen?
Elke maand kun jij je horeca-toppr insturen via www.tippr.nl/toppr. Horecamedewerkers kunnen door hun collega’s, leidinggevende of gasten opgegeven worden als zij iets extra’s hebben gedaan.
Deze medewerker verdient extra waardering als deze bijvoorbeeld een werkdienst heeft overgenomen, een extra dag heeft gewerkt, een menu heeft bedacht of bijvoorbeeld iets extra’s voor een gast heeft gedaan.
Ben jij de horeca-toppr van 2023?
Op de laatste dag van iedere maand zal de horeca-toppr van de maand worden bekendgemaakt. Aan het eind van het jaar worden alle TOPPR’s nogmaals benoemd en wordt er door de horeca gestemd wie de horeca-toppr van het jaar is.
Waarom doen we dit?
Horecamedewerkers vinden is erg lastig. Steeds minder mensen willen in de horeca werken of werken een kortere tijd. Door horecamedewerkers in het zonnetje te zetten, voelen ze zich extra gewaardeerd, waardoor ze hun werk nog leuker gaan vinden. Ze zullen langer blijven werken en eventueel nieuwe medewerkers werven.
Heb jij een collega of horecamedewerker die je in het zonnetje zou willen zetten? Stuur hieronder je gegevens en verhaal in. Waarom is hij/zij volgens jou de horeca-toppr van de maand? Misschien staat jouw collega of horecamedewerker straks wel op het podium.
Spreek jouw waardering uit voor jouw horeca-toppr en laat zien dat ze het niet voor niets doen!
TOPPR partners
Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR'n.
Nu je hier toch bent ...
Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?
Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier
Tekst credits: Kilicaslan Hulya
Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!