fbpx

Wilt u daar een eitje bij?

Een vers gekookt eitje bij de borrel. Voor zowel binnen- als buitenlanders is het iets abnormaals. Maar niet in Amsterdam! Het is een oude kroegtraditie die nog steeds tot stand is gehouden.

De afkomst van de traditie is niet geheel duidelijk. Er gaan verhalen rond dat de traditie in de 18e eeuw in Frankrijk begonnen is. Het was in die tijd namelijk illegaal om alcohol te verkopen zonder hier etenswaar bij aan te bieden. Daarnaast heerste er ook een overschot aan eieren. Ze werden in Amerikaanse saloons en Engelse pubs ook al vanaf de 18e eeuw aangeboden.

Het is niet eens zo heel gek, een gekookt eitje tijdens het nuttigen van alcohol. Gekookte eieren zorgen namelijk voor een goede bodem tijdens het drinken. Handig, voor bijvoorbeeld de vrijdagmiddagborrel. Daarnaast is het een snack met positieve kanten voor horecazaken. Door het eten van een gekookt eitje, wordt de keel dorstiger. Wat ervoor zorgt dat gasten een extra biertje bestellen! Natuurlijk wil je je gasten niet dronken voeren en uiteindelijk hun ‘troep’ van de grond afvegen. Dat hoeft ook niet, het eitje zorgt voor een goede bodem tijdens het drinken!

Genoeg redenen om een eitje te serveren toch, of serveer jij je gasten iets anders? Laat het ons weten!

Tekst credit: Brouwerij ’t IJ

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

https://social.tippr.nl/wilt-u-daar-een-eitje-bij

Laatste artikelen

Gratis naar de Horecava met TIPPR

Ervaar Het TOPPR-initiatief op de Horecava!Wil je als horecaondernemer of -medewerker gratis naar de Horecava 2025 én inspiratie opdoen om jouw team te versterken?...

6 Tips om je te onderscheiden met thee

Er is in de horeca veel te verdienen met thee, mits je er echt een ervaring van maakt. Thee is vaak de afsluiter van...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg