fbpx

De TOPPR No Waste Trui “I’m not wasted” – Horecava

De TOPPR No Waste Trui die gelanceerd wordt tijdens de Horecava is meer dan een kledingstuk; het is een symbool van waardering voor horecamedewerkers en een krachtig statement tegen voedselverspilling. Gemaakt van voedselresten zoals sinaasappelschillen en kurkuma, vertegenwoordigt de trui duurzaamheid en hergebruik, en verbindt hij de horeca met de strijd tegen verspilling. Het is een eerbetoon aan de inzet van deze professionals, een knipoog naar nuchterheid en een viering van de overeenkomsten tussen de horeca en topsport. Draag de trui met trots en zeg samen met ons: “Ik ben geen verspilling.”

Met TIPPR naar de Horecava? Download de TIPPR-app:Horecava 2024 Hal 6 TOPPR hal

Kom naar Horecava van 8 tot 11 januari en help ons de horeca TOPPR in de schijnwerpers te zetten, terwijl je jezelf ook de erkenning geeft die je verdient!

Onze missie is duidelijk: we willen de horeca de waardering geven die het verdient.  Horecawerk is geen gewone baan; het is een waardevolle ervaring die gelijkstaat aan topsport. Het is tijd om de schijnwerpers te richten op de prestaties van horeca TOPPR’s en zo de horeca in een positief daglicht te plaatsen.

Onze visie gaat verder. We begrijpen dat de horeca momenteel te maken heeft met personeelsuitdagingen en dat de horeca soms wordt gezien als een ‘bijbaan’. Maar laten we dit samen veranderen! 

Dit jaar trappen we op de Horecava af met de uitreiking van de TOPPR van het jaar 2023. In 2023 hebben we 12 TOPPR’s genomineerd:

Stemmen kan via TIPPR.nl dus roep dan ook iedereen op om deze TOPPR’s van 2023 in het zonnetje te zetten. Laten we samenwerken om de TOPPR in jou en in de hele horeca te vieren. Schrijf tijdens de Horecava jouw TOPPR in, doe mee, en laten we de horeca samen naar nieuwe hoogten brengen in 2024!

STEM voor de TOPPR van 2023

Stem en bepaal wie TOPPR van het jaar 2023 wordt! De prestigieuze titel TOPPR van 2023 wordt voor het eerst toegekend aan een horecamedewerker die niet alleen een bron van inspiratie voor de horeca is, maar ook bijdraagt aan de naamsbekendheid van zijn werkplek.

Je wordt omgeleid

Om nog meer waardering te tonen voor horecaprofessionals, zullen we tijdens de Horecava de TOPPR-trui presenteren, en het beste is: deze trui is milieuvriendelijk en duurzaam, dus no waste! Het thema van 2024 wordt dan ook “I’m not wasted

De TOPPR No Waste Trui: Een Symbool van Waardering en Duurzaamheid

Plattegrond Horecava

In de horecasector draait alles om gastvrijheid, toewijding en streven naar perfectie. Het zijn de horecamedewerkers die elke dag hun passie en energie inzetten om gasten een onvergetelijke ervaring te bieden. De TOPPR No Waste Trui is meer dan alleen een kledingstuk; het is een symbool van waardering voor deze onmisbare professionals en een krachtige boodschap tegen voedselverspilling.

Deze unieke trui draagt de symboliek van “Ik ben geen verspilling”. Hij is gemaakt, in samenwerking met Cheffix, van voedselresten, met sinaasappelschillen en kurkuma als natuurlijke kleurstoffen. In een wereld waar maar liefst 30% van de voedselproductie verloren gaat, vormt de TOPPR-trui een tastbaar statement tegen verspilling. Het toont onze betrokkenheid bij het verminderen van afval en het hergebruiken van bronnen die anders verloren zouden gaan.

TOPPR-trui een statement tegen talenT waste & product waste

Maar de boodschap gaat verder dan duurzaamheid. De TOPPR No Waste Trui is een eerbetoon aan de horecamedewerkers die dag in, dag uit bijdragen aan de bruisende horecasector. Het is een symbool van waardering voor hun inzet, toewijding en gastvrijheid. Het zegt luid en duidelijk: “Je bent niet overbodig, je bent waardevol.”

TOPPR no waste trui achterkant
TOPPR no waste trui voorkant

Bovendien knipoogt de trui naar het nuchtere karakter van de horeca. In een wereld die soms gekenmerkt wordt door glamour en glitter, herinnert de TOPPR No Waste Trui ons eraan dat eenvoud en bewustwording ook hun plek hebben. Het is niet zomaar een modetrend; het is een statement dat zegt: “Wees trots op wie je bent en waar je voor staat.”

Horecamedewerkers beschikken over uitstekende communicatieve vaardigheden, dankzij hun passie voor gastvrijheid en frequente interactie met gasten. Deze waardevolle vaardigheden verdienen de erkenning die ze verdienen. Ons doel is om bewustwording en respect voor het horeca vak te bevorderen.

2024 staat in het teken van sport, met de Olympische Spelen en het EK voetbal op het programma. De kleur oranje van de trui linkt ons aan de wereld van topsport, waar toewijding, concurrentie en streven naar uitmuntendheid centraal staan. Net zoals in de horeca, waar elke dienst een nieuw soort sportevenement is, waarin teamwork, precisie en passie de sleutel zijn tot succes.

Laten we de TOPPR No Waste Trui niet zien als een gewoon kledingstuk, maar als een symbool van waardering voor de horecamedewerkers en als een stap in de richting van een duurzamere toekomst. Het is een herinnering dat we allemaal een rol kunnen spelen in het verminderen van voedselverspilling en het ondersteunen van de mensen die onze eet- en drinkervaringen onvergetelijk maken. Dus, draag de trui met trots, vier de horeca, en maak samen met ons een verschil. “Ik ben geen verspilling, en jij ook niet!”

Deze exclusieve Toppr-trui is een speciaal kledingstuk gemaakt door Cheffix in samenwerking met Tippr. Elke maand wordt deze opvallende oranje trui toegekend aan de Toppr van de maand, als erkenning voor hun uitstekende bijdrage in de horeca. Maar goed nieuws – jij kunt nu ook eigenaar worden van deze unieke trui!

Waarom kleuren we de no waste TOPPR-trui met voedselresten zoals sinaasappelschillen en kurkuma?

Het kleuren van textiel is het meest milieubelastende aspect van de textielindustrie. Het vereist aanzienlijke hoeveelheden water om de kleurstoffen effectief te laten werken, namelijk 6,3 miljard kubieke meter per jaar, volgens gegevens van de Ellen MacArthur Foundation. Dit komt neer op een gemiddelde van 88 liter water per kilogram stof, wat grofweg overeenkomt met 9 liter water per T-shirt.

VOOR ÉÉN LICHT KATOENEN SHIRT IS AL 150 GRAM AAN CHEMICALIËN NODIG

Ellen MacArthur Foundation

We hebben ervoor gekozen om de TOPPR-trui te kleuren met voedselresten zoals sinaasappelschillen en kurkuma om verschillende redenen:

 1. Duurzaamheid: Traditionele textielverfprocessen zijn buitengewoon vervuilend en vereisen enorme hoeveelheden water en chemicaliën. Door voedselresten te gebruiken, verminderen we de negatieve milieu-impact en dragen we bij aan een duurzamere textielindustrie.
 2. Vermindering van afval: Voedselresten, zoals sinaasappelschillen, worden vaak als afval beschouwd. Door ze te hergebruiken voor het kleuren van onze truien verminderen we verspilling en geven we deze resten een nieuwe waarde.
 3. Gezondheid en veiligheid: Traditionele textielverfprocessen kunnen schadelijke chemicaliën bevatten die risico’s voor de gezondheid en het milieu met zich meebrengen. Het gebruik van natuurlijke voedselresten als kleurstof vermindert deze risico’s en zorgt voor een veiliger product.
 4. Waterbesparing: De traditionele textielverfindustrie verbruikt enorme hoeveelheden water. Door natuurlijke voedselresten te gebruiken, verminderen we de waterbehoefte aanzienlijk en dragen we bij aan de bescherming van zoetwaterbronnen.
 5. Innovatie: Het gebruik van voedselresten als kleurstof toont innovatie en creativiteit in de textielindustrie. Het moedigt andere producenten aan om na te denken over duurzamere productiemethoden en draagt bij aan de bewustwording van consumenten over milieuvriendelijke keuzes.

Kortom, door de TOPPR-trui te kleuren met voedselresten willen we een positieve impact hebben op het milieu, afval verminderen en laten zien dat duurzaamheid en innovatie hand in hand kunnen gaan. Dit kunnen we niet alleen realiseren dus daarom zijn we een samenwerking aangegaan met Cheffix, gespecialiseerd in wastewear voor de horeca.

Wat deze trui echt bijzonder maakt, is het gebruik van biologische materialen voor het verven. Met ingrediënten zoals sinasappelschillen en kurkuma, die normaal gesproken als afval worden beschouwd, vermijden we schadelijke chemicaliën en bevorderen we een groenere benadering van mode. Hiermee vertelt de Toppr-trui niet alleen een verhaal van erkenning, maar ook van onze toewijding aan duurzaamheid. Bestel nu deze unieke trui in de No Waste Shop en draag bij aan een groenere toekomst voor de horeca.

Samenwerking Cheffix & TIPPR

De samenwerking tussen Tippr en Cheffix is ontstaan vanuit een gedeelde missie om verspilling tegen te gaan. Beide delen we een sterke toewijding aan duurzaamheid en het verminderen van voedselverspilling in de horeca. Het idee achter de Toppr-trui is ontstaan als een symbool van erkenning voor de horecahelden die maandelijks worden bekroond als Toppr van de maand door Tippr.

Wat de Toppr-trui echt bijzonder maakt, is het unieke verfproces. Cheffix kleurt deze truien met biologische materialen, waaronder sinasappelschillen en kurkuma, die normaal gesproken als afval in de horeca worden beschouwd. 

Door deze innovatieve aanpak vermijdt Cheffix schadelijke chemicaliën, waardoor niet alleen levendige kleuren worden gecreëerd, maar ook een duurzamere benadering van mode wordt bevorderd. De Toppr-trui vertelt daarmee niet alleen een verhaal van erkenning, maar ook van duurzaamheid en innovatie in de horecawereld.

De truien zijn beschikbaar in de maten XS t/m XXL

Op de hoogte blijven? Gebruik de TIPPR app voor meer inspiratie, klik hier.

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

Altijd perfect voorbereid met

Jordy’s Keuken Tijd- of kokstekort? Laat Jordy’s Keuken voor jou werken. Jordy’s Keuken biedt jou de broodnodige extra handjes voor in de keuken. Bidfood geeft...

Wij denken mee over wijn

Bidfood Altijd al de perfecte wijnkaart willen hebben? De wijnexperts van Bidfood staan graag voor je klaar. Voor elke horecazaak gaan ze graag de uitdagingen...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
  0
  Winkelwagen
  Jouw winkelwagen is leeg