fbpx

TOPPR van 2023 – Max Grootendorst, Restaurant Bij Erik

Max Grootendorst, souschef bij restaurant Bij Erik in Leidschendam, is uitgeroepen tot TOPPR van het jaar 2023. Zijn passie voor de horeca, toewijding, en de kunst van het creëren van unieke gerechten hebben hem deze erkenning opgeleverd. Max’s vermogen om met verse, pure ingrediënten te werken en zijn trots op het vakmanschap maken hem een inspirerend voorbeeld in de branche. Zijn energie en passie voor het koken zijn slechts enkele van de redenen waarom hij door de publieksjury is erkend als TOPPR van 2023

TOPPR voor 2024 nomineren?

Voor meer details over Max Grootendorst en zijn verhaal, lees hier het hele interview .

Wie zou de eer van TOPPR van de maand moeten krijgen en mogelijk Max Grootendorst opvolgen als TOPPR van het jaar? Wie zie jij als de volgende TOPPR en zetten we in de schijnwerpers?

Welke horeca TOPPR wil jij in het zonnetje zetten?

TOPPR van 2023 Max Grootendorst met initiatief nemer TIPPR, Colin Westerwoudt en partners Maxxium, Aat de Vries, Bidfood, Laurens Claassens en Cheffix Nina van Eden

Altijd de laatste Tips? Download de TIPPR-app:TOPPR-trui een statement tegen talenT waste & product waste

TOPPR no waste trui achterkant
TOPPR no waste trui voorkant

De TOPPR No Waste Trui die gelanceerd werd tijdens de Horecava is meer dan een kledingstuk; het is een symbool van waardering voor horecamedewerkers en een krachtig statement tegen voedselverspilling. Gemaakt van voedselresten zoals sinaasappelschillen en kurkuma, vertegenwoordigt de trui duurzaamheid en hergebruik, en verbindt hij de horeca met de strijd tegen verspilling.

Het is een eerbetoon aan de inzet van deze professionals, een knipoog naar nuchterheid en een viering van de overeenkomsten tussen de horeca en topsport. Draag de trui met trots en zeg samen met ons: “Ik ben geen verspilling.”

De TOPPR No Waste Trui: Een Symbool van Waardering en Duurzaamheid

In de horecasector draait alles om gastvrijheid, toewijding en streven naar perfectie. Het zijn de horecamedewerkers die elke dag hun passie en energie inzetten om gasten een onvergetelijke ervaring te bieden. De TOPPR No Waste Trui is meer dan alleen een kledingstuk; het is een symbool van waardering voor deze onmisbare professionals en een krachtige boodschap tegen voedselverspilling.

Deze unieke trui draagt de symboliek van “Ik ben geen verspilling”. Hij is gemaakt van voedselresten, met sinaasappelschillen en kurkuma als natuurlijke kleurstoffen. In een wereld waar maar liefst 30% van de voedselproductie verloren gaat, vormt de TOPPR-trui een tastbaar statement tegen verspilling. Het toont onze betrokkenheid bij het verminderen van afval en het hergebruiken van bronnen die anders verloren zouden gaan.

 In een wereld die soms gekenmerkt wordt door glamour en glitter, herinnert de TOPPR No Waste Trui ons eraan dat eenvoud en bewustwording ook hun plek hebben. Het is niet zomaar een modetrend; het is een statement dat zegt: “Wees trots op wie je bent en waar je voor staat.”

Horecamedewerkers beschikken over uitstekende communicatieve vaardigheden, dankzij hun passie voor gastvrijheid en frequente interactie met gasten. Deze waardevolle vaardigheden verdienen de erkenning die ze verdienen. Ons doel is om bewustwording en respect voor het horeca vak te bevorderen.

2024 staat in het teken van sport, met de Olympische Spelen en het EK voetbal op het programma. De kleur oranje van de trui linkt ons aan de wereld van topsport, waar toewijding, concurrentie en streven naar uitmuntendheid centraal staan. Net zoals in de horeca, waar elke dienst een nieuw soort sportevenement is, waarin teamwork, precisie en passie de sleutel zijn tot succes.

Laten we de TOPPR No Waste Trui niet zien als een gewoon kledingstuk, maar als een symbool van waardering voor de horecamedewerkers en als een stap in de richting van een duurzamere toekomst. Het is een herinnering dat we allemaal een rol kunnen spelen in het verminderen van voedselverspilling en het ondersteunen van de mensen die onze eet- en drinkervaringen onvergetelijk maken. Dus, draag de trui met trots, vier de horeca, en maak samen met ons een verschil. “Ik ben geen verspilling, en jij ook niet!”

Waarom kleuren we de no waste TOPPR-trui met voedselresten zoals sinaasappelschillen en kurkuma?

Het kleuren van textiel is het meest milieubelastende aspect van de textielindustrie. Het vereist aanzienlijke hoeveelheden water om de kleurstoffen effectief te laten werken, namelijk 6,3 miljard kubieke meter per jaar, volgens gegevens van de Ellen MacArthur Foundation. Dit komt neer op een gemiddelde van 88 liter water per kilogram stof, wat grofweg overeenkomt met 9 liter water per T-shirt.

VOOR ÉÉN LICHT KATOENEN SHIRT IS AL 150 GRAM AAN CHEMICALIËN NODIGEllen MacArthur Foundation

We hebben ervoor gekozen om de TOPPR-trui te kleuren met voedselresten zoals sinaasappelschillen en kurkuma om verschillende redenen:

 1. Duurzaamheid: Traditionele textielverfprocessen zijn buitengewoon vervuilend en vereisen enorme hoeveelheden water en chemicaliën. Door voedselresten te gebruiken, verminderen we de negatieve milieu-impact en dragen we bij aan een duurzamere textielindustrie.
 2. Vermindering van afval: Voedselresten, zoals sinaasappelschillen, worden vaak als afval beschouwd. Door ze te hergebruiken voor het kleuren van onze truien verminderen we verspilling en geven we deze resten een nieuwe waarde.
 3. Gezondheid en veiligheid: Traditionele textielverfprocessen kunnen schadelijke chemicaliën bevatten die risico’s voor de gezondheid en het milieu met zich meebrengen. Het gebruik van natuurlijke voedselresten als kleurstof vermindert deze risico’s en zorgt voor een veiliger product.
 4. Waterbesparing: De traditionele textielverfindustrie verbruikt enorme hoeveelheden water. Door natuurlijke voedselresten te gebruiken, verminderen we de waterbehoefte aanzienlijk en dragen we bij aan de bescherming van zoetwaterbronnen.
 5. Innovatie: Het gebruik van voedselresten als kleurstof toont innovatie en creativiteit in de textielindustrie. Het moedigt andere producenten aan om na te denken over duurzamere productiemethoden en draagt bij aan de bewustwording van consumenten over milieuvriendelijke keuzes.

Kortom, door de TOPPR-trui te kleuren met voedselresten willen we een positieve impact hebben op het milieu, afval verminderen en laten zien dat duurzaamheid en innovatie hand in hand kunnen gaan. Dit kunnen we niet alleen realiseren dus daarom zijn we een samenwerking aangegaan met Cheffix, gespecialiseerd in wastewear voor de horeca.

Genomineerde TOPPR's van 2023

12 TOPPR's van 2023, stem nu en bepaal wie de beste TOPPR van 2023 is

Januari: Rick Gresnigt - Restaurant Celine Nieuwegein

 • Rick Gresnigt verdient de titel TOPPR van het jaar vanwege zijn inspirerend leiderschap in restaurant Céline. Zijn zoektocht naar vernieuwing en nadruk op natuurlijke zoetheid in gerechten maken hem een waardevolle TOPPR-kandidaat.

Februari: Jennifer van Kouwen – Restaurant Vroeg Bunnik

 • Jennifer van Kouwen verdient de titel TOPPR van het jaar vanwege haar vermogen om rust te bewaren en haar rol als mentor voor leerlingen, waarmee ze een positieve werkomgeving bevordert. Haar toewijding aan het vak maakt haar een waardevolle kandidaat voor deze erkenning.

Maart: Max ten Kate - Restaurant Goud Rotterdam

 • Max ten Kate verdient de titel TOPPR van het jaar voor zijn toewijding aan restaurant GOUD, waar hij uitblinkt in voorbereiding en planning, en voor zijn constante streven naar zelfontwikkeling in de horeca.

April: Kevin Raes - Stadsbrouwerij Maastricht

 • Kevin Raes verdient de titel TOPPR van het jaar vanwege zijn passie voor de horeca, zijn inzet voor personeelsontwikkeling en zijn streven naar een persoonlijke gastervaring.

Mei: Tess van der Meer - Hotel Arsenaal Delft

 • Tess van der Meer verdient de titel TOPPR van het jaar vanwege haar toewijding aan gastvrijheid, haar passie voor cocktails en haar bereidheid om haar kennis te delen en zichzelf te blijven ontwikkelen binnen de horeca.

Juni: Nini de Jongh - Club Cabo Zandvoort

 • Nini de Jongh verdient de titel TOPPR van het jaar vanwege haar uitstekende leiderschap, passie voor gastvrijheid en vermogen om een geweldige sfeer te creëren bij Club Cabo. Haar waardevolle interactie met gasten en teammotivatie maken haar een toonaangevende horecamedewerker.

Juli: Helen Moonen - Arnolds Choice

 • Helen Moonen verdient de titel TOPPR van het jaar vanwege haar flexibiliteit, passie voor de horeca en waardevolle tip over het bewaken van persoonlijke grenzen. Ze is een onmisbare kracht bij Arnold's Choice in Den Bosch.

Augustus: Alina Lucia Cichozki - Flying Dutchmen Cocktail

 • Alina Lucia Cichozki verdient de titel TOPPR van het jaar vanwege haar uitmuntende bartendervaardigheden, haar ondersteuning aan collega's in drukke tijden en haar passie voor het creëren van de perfecte cocktail bij Flying Dutchmen Cocktails in Amsterdam. Ze brengt internationale flair en creativiteit naar haar werk en is een onmisbare kracht in de horeca.

September: Max Grootendorst - Bij Erik

 • Max Grootendorst verdient de titel TOPPR van het jaar vanwege zijn ongeëvenaarde toewijding aan zijn werk als souschef bij restaurant Bij Erik in Leidschendam en zijn passie voor het creëren van ambachtelijke gerechten, evenals zijn trots in het delen van culinaire ervaringen met gasten en collega's.

Oktober: Sabrina Schilder - Café-Restaurant De Vrijheid

 • Sabrina verdient de titel TOPPR van het jaar vanwege haar buitengewone gastvrijheid en toewijding aan Café-Restaurant De Vrijheid, waar ze ervoor zorgt dat gasten zich thuis voelen en haar collega's inspireert.

November: Evie van Beerendonk - Restaurant Monarh

 • Evie verdient de titel TOPPR van het jaar door haar gastgerichtheid en gepassioneerde benadering van haar werk, waarbij ze iedere dag een unieke ervaring voor de gasten creëert en haar team inspireert

December: Nicole Ditzel - Febo Oostzaan

 • Nicole verdient de titel TOPPR van het jaar vanwege haar meer dan 30 jaar toewijding aan Febo en haar rol als bedrijfsleider en leermeester. Haar 

Onze missie is duidelijk: we willen de horeca de waardering geven die het verdient.  Horecawerk is geen gewone baan; het is een waardevolle ervaring die gelijkstaat aan topsport. Het is tijd om de schijnwerpers te richten op de prestaties van horeca TOPPR's en zo de horeca in een positief daglicht te plaatsen.

Onze visie gaat verder. We begrijpen dat de horeca momenteel te maken heeft met personeelsuitdagingen en dat de horeca soms wordt gezien als een 'bijbaan'. Maar laten we dit samen veranderen! Hieronder kun je het volledige interview lezen dat we hebben gehad met de TOPPR's van 2023.

Op de hoogte blijven? Gebruik de TIPPR app voor meer inspiratie, klik hier.

Nu je hier toch bent ...

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

Profiteer van het EK met Speciale EK-cocktails

Het EK nadert snel, en als horecaondernemer heb je de perfecte gelegenheid om hiervan te profiteren. Door EK-gerelateerde extra's aan te bieden, kun je...

Het belang van EBITDA in de horeca

Als horecaondernemer kan EBITDA je waardevolle inzichten bieden in je bedrijfsvoering. EBITDA, afgeleid van Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation, and Amortization, onthult de zuivere...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
  0
  Winkelwagen
  Jouw winkelwagen is leeg